Median lemmikki – nudge nudge wink wink

Jo neljäs haastattelupyyntö kuukauden sisään. Näitä tulee aina välillä ryppäissä, normaalisti kysytään joko kommenttia isompaan artikkeliin tai näkemystä toimittajan aiheesta muutaman kerran vuodessa. En ole tullut kysyneeksi, mistä ymmärretään ottaa yhteyttä, mutta veikkaan että SKTS:n kotisivuilta usein edetään. Jokin aika sitten ranttasin siitä, miten yliopistojen sivuilta ei löydä ihmisiä. No olen minä Helan sivuilla edelleen, vaikken enää siellä duunissa olekaan vaan ainoastaan dosentti. Pitääkin sanoa jollekulle että muuttaa tai poistaa tai miten nyt haluavat tehdä.

SKTS:n hallituskin on tietysti joidenkin mielestä hierarkkinen laitos, vaikka todellisuudessa hääräämme aika tasa-arvoisesti. Ensin otetaan ilmeisesti yhteys puhikseen, jos se ei rupea niin veepeejiihin ja siitä sitten suosittelemme eteenpäin. Eikä tietysti vain hallitusta vaan jos tiedämme, että joku on jotain tutkinut niin suoraan sille. Ei ole mitään mieltä mennä puhumaan läpiä päähänsä aiheesta, josta tietää vain jonkin lukemansa kirjan ja valistuneen kansalaismielipiteen verran. Tämä on tietysti nynnyjen asenne, kunnon tutkija kommentoi mitä vain kolmelta aamuyöstä jos on tarvetta (tähän sopiva hymiö).

Viime aikoina on onneksi kysytty asioista, joista olen peräti julkaissut jotain, joten omatunto on siltä osin puhdas. Mutta kysytään myös asioista, joista olen vääntänyt sen seitsemän apurahahakemusta. Tässä kohtaa ääniraidalle tulee Monty Pythonin sketsi “Nudge Nudge”, jossa kummallisiin kysymyksiin hermostunut herrasmies jyrähtää: “Look, are you insinuating something?” ja kyselijä: “Oh, no, no, no… YES.” Minun tapauksessani tarina jatkuu siten, että eikö olekin hienoa miten paljon kysyntää kuolemaa ja ja sen historiaa koskevalle tiedolle on? Nudge nudge wink wink! (Tänään on Koneen säätiön apurahahakemusten viimeinen jättöpäivä.)

Advertisements
This entry was posted in media, SKTS, tutkimusrahoitus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s