Median lemmikki – nudge nudge wink wink

Jo neljäs haastattelupyyntö kuukauden sisään. Näitä tulee aina välillä ryppäissä, normaalisti kysytään joko kommenttia isompaan artikkeliin tai näkemystä toimittajan aiheesta muutaman kerran vuodessa. En ole tullut kysyneeksi, mistä ymmärretään ottaa yhteyttä, mutta veikkaan että SKTS:n kotisivuilta usein edetään. Jokin aika sitten ranttasin siitä, miten yliopistojen sivuilta ei löydä ihmisiä. No olen minä Helan sivuilla edelleen, vaikken enää siellä duunissa olekaan vaan ainoastaan dosentti. Pitääkin sanoa jollekulle että muuttaa tai poistaa tai miten nyt haluavat tehdä.

SKTS:n hallituskin on tietysti joidenkin mielestä hierarkkinen laitos, vaikka todellisuudessa hääräämme aika tasa-arvoisesti. Ensin otetaan ilmeisesti yhteys puhikseen, jos se ei rupea niin veepeejiihin ja siitä sitten suosittelemme eteenpäin. Eikä tietysti vain hallitusta vaan jos tiedämme, että joku on jotain tutkinut niin suoraan sille. Ei ole mitään mieltä mennä puhumaan läpiä päähänsä aiheesta, josta tietää vain jonkin lukemansa kirjan ja valistuneen kansalaismielipiteen verran. Tämä on tietysti nynnyjen asenne, kunnon tutkija kommentoi mitä vain kolmelta aamuyöstä jos on tarvetta (tähän sopiva hymiö).

Viime aikoina on onneksi kysytty asioista, joista olen peräti julkaissut jotain, joten omatunto on siltä osin puhdas. Mutta kysytään myös asioista, joista olen vääntänyt sen seitsemän apurahahakemusta. Tässä kohtaa ääniraidalle tulee Monty Pythonin sketsi ”Nudge Nudge”, jossa kummallisiin kysymyksiin hermostunut herrasmies jyrähtää: ”Look, are you insinuating something?” ja kyselijä: ”Oh, no, no, no… YES.” Minun tapauksessani tarina jatkuu siten, että eikö olekin hienoa miten paljon kysyntää kuolemaa ja ja sen historiaa koskevalle tiedolle on? Nudge nudge wink wink! (Tänään on Koneen säätiön apurahahakemusten viimeinen jättöpäivä.)

Mainokset

Tietoja Ilona Pajari

Historiantutkija, valtiotieteiden tohtori, sosiaalihistorian dosentti.
Kategoria(t): media, SKTS, tutkimusrahoitus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s