Lemmy Kilmisterin hyvä kuolema

Motörhead-legendan kuolema on näkynyt laajasti mediassa, mikä Lemmyn ikonisen aseman huomioon ottaen on asianmukaista. Nyt on toisaalta yksi huoli vähemmän, ja tarvitsee enää miettiä, millaisen maailman jätämme Keith Richardsille.

Erityisesti kuolemantutkijan huomiota Lemmy-muisteloissa ja uutisoinnissa on kiinnittänyt tietty patetian ja sentimentaalisuuden puute. Artisti eli sellaisen elämän kuin halusi, saavuttaen tästä huolimatta 70 vuoden kunnioitettavan iän, ilmeisen tolkuissaan ainakin rockpiirien mittapuulla.

Kuten oheisesta, tarkempaan analyysiin ottamastamme Rolling Stonen artikkelista ilmenee, Lemmy ei kuollut unohdettuna eikä yksinäisenä, toisin kuin moni varsinkin suomalainen alkoholinhuuruinen musiikkisankari. Hän oli juuri viettänyt syntymäpäiviään Whiskey A Go Go’ssa, (väistämättä) nuorempien artistien ja ystävien keskellä, ihailtuna ja kunnioitettuna. Huumoriakin vielä löytyi, vaikka hän oli silminnähden väsynyt ja kuuluisa päihteidenkäyttö oli jo täytynyt jättää vähemmälle.

Tarinasta puuttuu yksi emotionaalista hersytystä lisäävän elementti eli perhe, mutta sen tuntuvat ainakin Rolling Stonen mukaan hyvin korvanneen manageri ja muut ammatilliset läheiset. Yhdessä mennään lääkäriin ja kuullaan syöpädiagnoosi. Manageri olisi halunnut pitää syövän salassa, mutta Lemmyn urheus oli suurempi.

Singerman was inclined to keep the diagnosis private and announce only that Lemmy was gravely ill and needed to be left alone. “He was like, ‘No, no. You go ahead and put out a press release. I want people to know it was cancer. It’s a bad thing and they should know it.’ That’s how he felt.”

 
Kuolevan olot järjestetään mukaviksi ja ystävät ja tutut lupaavat tulla pian käymään. Mutta nopean rytmin mies on nopeampi ja päättää kuolla kaksi päivää kuolemantuomion jälkeen. Ei kahta eikä kuutta kuukautta nyyhkimistä, mikä britille olisikin ollut kiusallista.

Tämä on tarina hyvästä kuolemasta. Läheisten keskellä, lähes työnsä ääreen, takuulla tappavaan tautiin, kunnioitettuna ja arvostettuna. Ennen pahempia kipuja. Kukapa ei haluaisi kuolla niin kun jokaisen kuitenkin täytyy.

Odotamme uutisointia Lemmyn hautajaisista. Mahtaako tulossa olla pieni tilaisuus vai metallinen megablast?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s