Sitä saa mitä tilaa – pääministeriksi

Ventovieraiden ihmisten persoonallisuuden analysoiminen on meidän keski-ikäisten naisten lempipuuhaa. Me keski-ikäiset naiset tiedämme myös, että ihmiset ovat useimmissa tapauksissa aivan tarkalleen sitä miltä näyttävätkin, varsinkin toiset keski-ikäiset ihmiset. Näin on myös pääministeriksi päätyneen yrittäjäkepulaisemme laita.

On täysin loogista ja odotettua, että Juha Sipilä uskoo yrittäjien toimivan parhaiten maan parhaaksi, ja että yrittäjillä on se viisaus, jolla tätä maata kannattaa johtaa. Onhan hän itsekin yrittäjä ja sellaisena pärjännyt ns. kivasti.

Raikas politiikan ulkopuolelta tuleminen ja messiaankaltainen nopea nousu johtoasemaan ovat jättäneet Sipilän kohdalla välistä useimmille poliitikoille väistämättä edessä olevat ja erittäin tarpeelliset vuodet puolueen riviedustajana kunnallispolitiikassa, väännöt pääsystä eduskuntaan ja jumittamisen rivikansanedustajana näkyviä tehtäviä kärkkyen.

Tässä Sipilä muistuttaa monia perussuomalaisia, jotka ovat hekin nousseet rakettimaisesti kansallisiin johtoasemiin. Valitettavasti kokemattomuus ja vauhtisokeus myös näkyy – harkinnan puutteena, oman tahdon ja näkemysten junttaamisena ja möläytyksinä milloin mistäkin asiasta. Vaalitappiot ja häviöt erilaisissa poliittisissa kamppailuissa kasvattavat luonnetta ja tuovat olemukseen nöyryyttä. (Joku voisi sanoa että vasemmistopuolueille jo hieman liikaakin.)

Kun tähän yksiviivaisuuteen ja -silmäisyyteen yhdistää sen viime vuosikymmeninä totuudeksi muodostuneen mantran, että yrittämisellä ”Suomi nousee” (tai ”pannaan kuntoon”, kuten Keskustan vaalilaulu meni, herättäen hilpeitä mielleyhtymiä, pun intended), ei ole ihme että Sipilä viis veisaa koti- tai ulkomaisten taloustieteilijöiden sanomisista. Jos mun yrittäjäkaverit sanoo et tää on hyvä niin totta kai se on. Ja mun firmassa tehtiin näin niin kyllähän tämä toimii valtiontaloudessakin.

Annanko liian yksioikoisen kuvan pääministerimme sielunelämästä? Jos siltä tuntuu, kannattaa esittää todisteita jostakin muusta. Enpä usko että löydät. Jokainen dippainssin kanssa naimisissa ollut tietää, mitä tarkoitan. Kuten vain me keski-ikäiset naiset voimme tietää.

Tietoja Ilona Pajari

Historiantutkija, valtiotieteiden tohtori, sosiaalihistorian dosentti.
Kategoria(t): politiikka, talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s