Turvapaikanhakijoita tulossa – naiset riehaantuivat!

Turvapaikanhakijoiden saapuminen herättää monenlaisia tunteita. Eniten äänessä ovat rasistiset ihmisperseet, mutta myös myönteisiä reaktioita on nähty. Monet naiset ovat suorastaan innostuneita asiasta. Ja tietty sekopääjengi on tietävinään, miksi naisia kiihottaa ulkomaalaisten saapuminen, mutta minä tiedän sen varmasti. (Sisältää sukupuolitettua letkauttelua, pahoittelut niille joita se loukkaa.)

Kuulun Facebookissa muutamaankin ryhmään, jotka koostuvat lähinnä keskiluokkaisista perheenäideistä. Tavarasta eroon pääseminen, mieluiten  kierrättämällä, on näissä ryhmissä joko pääasiallinen aihe tai merkittävä sivujuonne. Alueelle perustettava vastaanottokeskus on näihin projekteihin hukkuville mammoille lottovoitto: joku todella tarvitsee meidän pieneksi jääneitä lastenvaatteita ja miehen ihan hyvää paitaa, jota se ei enää käytä! Voisiko sinne viedä lelujakin? Mitähän kellarissa/autotallissa/romuhuoneessa vielä olisikaan…

Ihminen, annettakoon hänelle tämä nimi vaikkei mieli tekisi, joka hädin tuskin tietää, mistä hänen sukkansa ja kalsarinsa tulevat eikä niiden peseminenkään kovin tuttua ole, ei tiedä miten vaurasta suomalainen keskimääräinen arki on. Kodistaan huolehtiva ja sen edes alkeellisen järjestyksen kanssa painiva taas on aivan varma, että meiltä riittää vaikka mitä maailman hädänalaisille. Tavaraa on useimmilla aivan liikaa, eikä suurin ongelma isolle osalle kansasta ole se, miten sitä saisi vaan miten siitä pääsisi eroon.

On totta, että Suomessakin on köyhiä ja suunnitellut leikkaukset iskevät juuri heikompiosaisiin. Suomen sisäiset jaot tehdään Suomessa, ja niistä ovat vastuussa kotimaan poliitikot. Suomalaisten köyhyys on suomalaisten valinta. Tilanne on kuitenkin myös se, että kirpputoreillakaan ei enää liiku kuin hyvälaatuinen tavara ja lähes ilmaiseksi sekin. Me hukumme tavaraan. Miten köyhä on maa, jossa useimpien perheenäitien suurin huoli ei ole se, miten saada ruokaa ja vaatteita lapsilleen vaan minne laittaisi ylimääräiset ja estäisi jälkikasvua lihomasta? Rikkautta on se, että ainakin osa heistä huomaa voivansa auttaa muita. Ei anneta tosielämälle heipat jo aikaa sitten heittäneiden ihmisperseiden määrittää sitä, millainen  maa Suomi on.

Advertisements
This entry was posted in arkielämä, köyhyys, pakolaiset, politiikka, sukupuoli. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s