Huumoria hautajaisista – näin järjestät rahoituksen

Ei ole kovin harvinaista, että kuolemantapauksen sattuessa perikunta ei ole täysin yksimielinen hautajaisten järjestämisestä. Onkin suositeltavaa, että tuleva vainaja joko keskustelee avoimesti asiasta keskeisten henkilöiden kanssa, tai kirjaa toiveensa paperille esimerkiksi Hautausjärjestelyni-vihkosen avulla.

Toinen ongelma hautajaisissa on, kuka ne maksaa. Halvimmillaankin tarvitaan se tuhat euroa; jos halutaan kahvikestit, kuolinilmoitus ja hautakivi, hinta nousee kuten minkä tahansa muunkin tilaisuuden yhteydessä. Häihin voidaan laittaa kymppitonni, mutta sen keräämiseen on yleensä enemmän aikaa. Kuolinpesien käteisvarat saattavat olla niukat tai niitä ei ole lainkaan. Yleensä rahoillaan leveilevät sukulaiset lipeävät ruodusta yksi toisensa jälkeen. Sossu maksaa vain niukimman mukaan ja kuka niitä jaksaa erikseen hakea.

Mielipiteitä kyllä riittää, vaikka maksuhalukkuutta ei. Ratkaisu on maksullinen puhelinlinja, sanotaan vaikka kymppi minuutilta. Sisarukset, tädit, serkut ja kumminkaimat voivat avautua siihen näkemyksistään vainajan persoonasta, uskonnollisista tunteista ja miten meidän suvussa on aina tehty, puhumattakaan mitä ihmiset sanovat. Lähimpien surevien kuuntelemisen taakka helpottuu kummasti, kun mittari raksuttaa ja hautajaiskassa karttuu. Kun tämän vielä jaksan niin saadaan se karjalanpaisti maksettua.

Kuten eräs SKTS:n pöydän äärellä vieraillut herra Tieteiden yössä totesi, kuolemisiin!

Tietoja Ilona Pajari

Historiantutkija, valtiotieteiden tohtori, sosiaalihistorian dosentti.
Kategoria(t): hautajaiset, hautausala, huumori. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s