Huumoria hautajaisista – näin järjestät rahoituksen

Ei ole kovin harvinaista, että kuolemantapauksen sattuessa perikunta ei ole täysin yksimielinen hautajaisten järjestämisestä. Onkin suositeltavaa, että tuleva vainaja joko keskustelee avoimesti asiasta keskeisten henkilöiden kanssa, tai kirjaa toiveensa paperille esimerkiksi Hautausjärjestelyni-vihkosen avulla.

Toinen ongelma hautajaisissa on, kuka ne maksaa. Halvimmillaankin tarvitaan se tuhat euroa; jos halutaan kahvikestit, kuolinilmoitus ja hautakivi, hinta nousee kuten minkä tahansa muunkin tilaisuuden yhteydessä. Häihin voidaan laittaa kymppitonni, mutta sen keräämiseen on yleensä enemmän aikaa. Kuolinpesien käteisvarat saattavat olla niukat tai niitä ei ole lainkaan. Yleensä rahoillaan leveilevät sukulaiset lipeävät ruodusta yksi toisensa jälkeen. Sossu maksaa vain niukimman mukaan ja kuka niitä jaksaa erikseen hakea.

Mielipiteitä kyllä riittää, vaikka maksuhalukkuutta ei. Ratkaisu on maksullinen puhelinlinja, sanotaan vaikka kymppi minuutilta. Sisarukset, tädit, serkut ja kumminkaimat voivat avautua siihen näkemyksistään vainajan persoonasta, uskonnollisista tunteista ja miten meidän suvussa on aina tehty, puhumattakaan mitä ihmiset sanovat. Lähimpien surevien kuuntelemisen taakka helpottuu kummasti, kun mittari raksuttaa ja hautajaiskassa karttuu. Kun tämän vielä jaksan niin saadaan se karjalanpaisti maksettua.

Kuten eräs SKTS:n pöydän äärellä vieraillut herra Tieteiden yössä totesi, kuolemisiin!

Advertisements
This entry was posted in hautajaiset, hautausala, huumori. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s