Tutkijan kirjahylly

Se syö viattomia kirjaston kirjoja. Se oksentaa sisuksistaan sen kaverin väikkärin jota et noloudeksesi ole vieläkään lukenut. Siellä on monta ystävää ja joku joka on vielä enemmän.

Kirjahylly on kuulemma huono sisustuselementti, mutta vastoin tositeeveen maailmankuvaa osa meistä ihan asuu kotonaan eikä ainoastaan tällää sinne kivoja elementtejä. Aika moni myös työskentelee osin tai kokonaan kotonaan. Tällöin työkirjahylly on ihan oma lukunsa, toivottavasti myös erillään muista opuksista. Jos nyt joku pystyy eron tekemään.

Tutkijaksi sittemmin ryhtynyt on usein alkanut kerätä mahetsua kirjahyllyä jo opiskeluaikoina, kenties aiemminkin. Divareista saa kaikenlaista kirjallista keekoilua puoli-ilmaiseksi. Niitä sopii sitten etko- ja jatkovieraiden sormeilla ihmeissään ja mahdollisen tulevan elämänkumppanin arvioida, että onko tämä hullu vai kiinnostava hullu. Jos oma ala on löytynyt, sen perusteokset vähintään ikuislainataan jostain, ellei ole varaa ostaa.

(Vuosia sitten eräissä bileissä narautin kaverin siitä, että hänellä on laitoksen kirjaston kirja hyllyssään muiden seassa ja kirkkain silmin vielä väitti, ettei ollut “ehtinyt” lukea sitä. Toisaalta minulla on pari hänen kirjaansa ollut kymmenisen vuotta, eikä se niillä mitään tee.)

Pari päivää sitten rakastuin taas kirjahyllyyni, ja miksi en, olenhan sen itse koonnut. (Lundiaa, sananmukaisesti.) Se antaa vastauksia kysymyksiin ja kysyy uusia, tarvitsen takuuvarmasti kirjastojakin koska en ole ihan vielä jumittunut samoihin teeseihin. Siellä ovat kaikki rakkaat ja uudet ihastukset. Ei sitä voi kovin kurinalaisesti järjestää, mutta aina sieltä on suurin osa löytynyt. Tällä hetkellä se sijaitsee olosuhteiden pakosta makuuhuoneessa, mutta me olemmekin heittäneet tittelit pois jo ajat sitten. Muutossa kirjamassa on kiroilun aihe ja koti näyttää siltä kuin näyttää. Mun elämältä.

Advertisements
This entry was posted in kulutus, tutkimus. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tutkijan kirjahylly

  1. juha says:

    Onko hyllyssäsi kaikkea mahdollista vai menetkö tietokirjallisuus+klassikoita linjalla? Itse pyrin välttämään yhden kerran lukukokemusten (romskujen) ylenmääräistä varastointia omiin nurkkiin, koska nykyään kirjojen kierrätystä voi harrastella melkein missä vain.

  2. IlonaP says:

    Kaunokirjallisuutta tulee edelleen lahjoina, matkalukemisina jne. Yleensä lainaan kirjastosta. Jotkut kirjat tulee kerta kaikkiaan luettua useaan kertaan, joten ne on hyvä omistaa. Klassikoita eivät välttämättä ole, scifiä ja fantasiaa pikemminkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s