Stop making stupid people famous

Eurovaaleissa moni kotimaan politiikkaa sujuvasti seuraava on ihan pihalla, ja joka vaaleissa osa ehdokkaista on ihan pihalla. Puolueet ottavat listoilleen kaikenmaailman sakkia tuomaan muutamia ääniä, toivoen että läpi menevät vain suunnilleen järjissään ja tällä planeetalla olevat.

Ne ulkoavaruudesta olevat ehdokkaat saavat meidän korkeasti koulutettujen, valistuneiden ja aikaamme seuraavien äänestäjien keskuudessa hämmästyttävän paljon huomiota. Viihdettä toki kaipaa jokainen, mutta rajansa kaikella. Ei ole mitään järkeä jakaa sosiaalisessa mediassa selvästi väärässä paikassa olevan ehdokkaan kampanjamateriaalia. Vanha kunnon vaikeneminen kuoliaaksi syvän myötähäpeän saattelemana saisi riittää.

Suhtaudun ristiriitaisesti myös hälyttävän ihmisvihamielisten ja laittomuutta hipovien kannanottojen toistuvaan jakamiseen missä tahansa. On tärkeää tietää, millä asialla ihmiset ovat ja minkä puolueen piirissä mitäkin puuhataan, mutta pakkoliikkeenomainen samojen juttujen kierrättäminen uusien puutteessa, ja vaalien alla niiden tolkuttomimpien ehdokkaiden korostaminen vie tilaa niiltä, joilla olisi jotain todellista sanottavaa oikeista aikamme kysymyksistä. Se, että kaikenmaailman käsikramppiset ja turpouunot saavat aiempaa helpommin julkisuutta on toki yksi kiehtova kysymys, mutta niin ovat talous- ja sosiaalipolitiikkakin.

Vaikka ehdokas sopisi hahmotuskykynsä puolesta paremmin Viidakon tähtösiin tai Poliisit-sarjan noloimmalle asiakaspuolelle, se ei tarkoita, että hänestä pitäisi väkisin tehdä mediahahmo. Otsikon lausahdus kiertää varsinkin amerikkalaisilla sivustoilla: jokaista aivopierua ei tarvitse nostaa keskusteluun, koska sen takana ei useinkaan ole mitään mielenkiintoista. Osa äänestäjistä arvelee ihmisten vielä nykyäänkin olevan julkisuudessa, koska he ovat tehneet jotain uutisoimisen arvoista. Mutta Tauskin entisen tyttöystävän suuteleminen ei sitä taida olla.

Tietoja Ilona Pajari

Historiantutkija, valtiotieteiden tohtori, sosiaalihistorian dosentti.
Kategoria(t): luokka, media, politiikka, rasismi, talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s