Äärellä avoimen maan

Olen vuosien mittaan blogannut useammassakin osoitteessa ja ympäristössä. Nyt halusin siirtyä pois Uuden Suomen hieman hämmentävästäkin blogiympäristöstä. Kirjoitan ennen kaikkea kuoleman- ja historiantutkijana. Vaikka olen Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuran puheenjohtaja, kirjoitukseni eivät edusta “seuran virallista kantaa” – omaa kantaani asioihin kyllä.

Toivon, että kirjoituksistani on myös käytännön hyötyä ihmisille. Työni ja toimeni tuovat eteeni paljon tietoa kuolemaan ja historiaan liittyvistä asioista. Tutkijana saan usein selville aivan uusia asioita, jotka haluan jakaa, paitsi akateemisissa julkaisuissa ja haastatteluissa, myös tässä blogissa.

Blogin nimi tulee Viikate-yhtyeen kappaleesta Avoimen maan äärellä. Tämä yläkymiläinen alavireyhtye on kuolemantutkijalle erityisen sopivaa viihdettä. Sen enempää en aio yhtyettä mainostaa, mutta kiitän heitä mielestäni osuvasta ja monitulkintaisesta blogin nimestä. Jos nimen pölliminen herättää pahennnusta, palautteen voi lähettää työosoitteeseeni Jyväskylän yliopistoon. Ja muunkin palautteen.

Avoin maa voi tarkoittaa avattua hautaa, mutta myös laajempia näköaloja yleensä. Yritän kurkottaa kauemmas ja katsoa lähellekin tarkemmin.

Vanhan vuoden loppua odotellessa,

Ilona Pajari

Advertisements
This entry was posted in kuolema, musiikki, yleiset. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s