Äärellä avoimen maan

Olen vuosien mittaan blogannut useammassakin osoitteessa ja ympäristössä. Nyt halusin siirtyä pois Uuden Suomen hieman hämmentävästäkin blogiympäristöstä. Kirjoitan ennen kaikkea kuoleman- ja historiantutkijana. Vaikka olen Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuran puheenjohtaja, kirjoitukseni eivät edusta ”seuran virallista kantaa” – omaa kantaani asioihin kyllä.

Toivon, että kirjoituksistani on myös käytännön hyötyä ihmisille. Työni ja toimeni tuovat eteeni paljon tietoa kuolemaan ja historiaan liittyvistä asioista. Tutkijana saan usein selville aivan uusia asioita, jotka haluan jakaa, paitsi akateemisissa julkaisuissa ja haastatteluissa, myös tässä blogissa.

Blogin nimi tulee Viikate-yhtyeen kappaleesta Avoimen maan äärellä. Tämä yläkymiläinen alavireyhtye on kuolemantutkijalle erityisen sopivaa viihdettä. Sen enempää en aio yhtyettä mainostaa, mutta kiitän heitä mielestäni osuvasta ja monitulkintaisesta blogin nimestä. Jos nimen pölliminen herättää pahennnusta, palautteen voi lähettää työosoitteeseeni Jyväskylän yliopistoon. Ja muunkin palautteen.

Avoin maa voi tarkoittaa avattua hautaa, mutta myös laajempia näköaloja yleensä. Yritän kurkottaa kauemmas ja katsoa lähellekin tarkemmin.

Vanhan vuoden loppua odotellessa,

Ilona Pajari

Tietoja Ilona Pajari

Historiantutkija, valtiotieteiden tohtori, sosiaalihistorian dosentti.
Kategoria(t): kuolema, musiikki, yleiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s